tiistai 5. kesäkuuta 2012

Hiivaleipää ja sämpylöitä


 Hiivaleipiä on mukava tehdä, kun taikinaan voi laittaa erilaisia jauhoja, mitä sattuu kaapista löytymään. Eihän mikään voita kotona tehtyä hiivaleipää. Kuuman leivän päälle voita, muuta ei tarvita.


Sämpylät ovat myös helppoja tehdä. Sämpylöiden tekemiseen pätee sama ohje kuin hiivaleipätaikinankin tekemiseen. Laitetaan niitä jauhoja ja hiutaleita mitä kaapista löytyy ja se aamulla syömättä jäänyt kaurapuurokin taikinaan kelpaa. Myös erilaisia siemeniä voi laittaa jos pitää vähän rouheimmista sämpylöistä. Jos haluaa kauniin säntillisiä, voi pyöritellä taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Minä teen yleensä pötkön, josta leikkaan isohkoja paloja ja laitan ne pellille nousemaan. Helppoa ja nopeeta leipomista. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti