keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pullaa monenlaista


 Tänään oli taas leivontapäivä. Käytin pullataikinaan litran täysmaitoa. Kun taikina oli valmista, otin noin puolet taikinasta ja laitoin sen jääkaappiin. Kokeilin kuinka tavallinen pullataikina käyttäytyy, kun sitä työstää niinkuin viineritaikinaa. Eli kaulitsin, laitoin voita taikinan väliin ja taas kaulitsin ja laitoin taas jääkaappiin. Tein taikinasta kierre"wiinereitä" aprikoosihillolla ja valkosuklaarouheella. Osaan laitoin voita, vaniljasokeria ja myös raastettua valkosuklaata. Kokeilin myös kampaviinereitä, mutta niistä en viitsinyt kuvaa ottaa, eivät tainneet kaikki olla kovin kuvauksellisia. Pullat maistuivat todella hyvältä.


 Sitten oli vuorossa tavallista pullapitkoa, neljällä letitettynä. Nämä ovat niitä mieheni suosikkeja.


Löysin jääkaapista purkillisen luumusosetta, niinpä ajattelin että teen pari hillopitkoa. Olishan niistä voinut kauniimpiakin tulla, mutta uskoisin että maku on hyvä.
 Lisäksi leivoin vielä juustosämpylöitä, jotka maistuivat muuten tosi hyvältä makkarakeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti