Ensimmäinen omenapiirakka tehty tänä syksynä. Valkeat kuulaat alkavat olla jo aika kypsiä, joten niistä kannattaa tehdä piirakkaa ja sosettakin, tietysti. Tällä ohjeella teen erilaisista marjoista ja hedelmistä usein piirakoita. Varmasti ohje on kaikille tuttu, mutta laitan sen tähän kuitenkin.
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa voimakkaasti pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Ei tarvita välttämättä vatkainta, ihan käsivoimat riittää. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita vielä voimakkaasti. Lisää viimeiseksi kuivat aineet, jotka on sekoitettu keskenään.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori omenat ja viipaloi taikinan päälle. Voit jättää omenat kuorimattakin jos haluat. Siemenkodat on kuitenkin syytä poistaa.
Omenien päälle laita hieman kanelia.
Kuorrutukseen tarvitset:
2 dl turkkilaista jugurttia ( voit käyttää myös kermaviiliä, kreikkalaista jugurttia tai rahkaa)
1 kananmuna
vaniljasokeria maun mukaan
tähän kuorrutukseen käytin myös yhden vaniljatangon
Sekoita kaikki aineet kulhossa hyvin sekaisin ja kaada omenien päälle.
Paista piirakka 175° n. 45 min. uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti