perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vaahterasiirappia ja rapeita cookieita


Sain tässä joku aika sitten testattavaksi Modo-makusiirappeja. Irish Cream siirappia kokeilinkin jo aiemmin brownies´iin. Tällä kertaa testattavana on Maple Syrup eli Vaahterasiirappi. Vaahterasiirappihan maistuu erinomaisesti myös kuumien juomien kanssa sekä coctaileissa. Siirappia voi käyttää myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tämä siirappien klassikko sopii erittäin hyvin myös lettujen ja pannukakkujen kanssa. Tuote sisältää vaahterasiirappia, sokeria, vettä ja luontaista vaahterasiirappi-aromia. Modo makusiirapeissa on keskitytty makuun, laatuun ja luonnollisuuteen. Modo-siirappien jälleenmyyjä on Mixtec Oy.


Testasin Modo-vaahterasiirappia helppoihin cookies´iin. Ohje löytyy aiemmasta postauksesta, mutta laitan sen tähän sellaisena, kuin se näitä pikkuleipiä tehdessä muokattuna oli.

n. 5dl vehnäjauhoja
n. 3,5 dl sokeria ( sokerin määrää voi halutessaan vähentääkin)
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna + 1 kananmunan keltuainen
n. 1,8 dl voisulaa
1 dl vaahterasiirappia
150g valkosuklaata rouhittuna

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää joukkoon voisula ja sekoita hyvin. Riko kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan ja sekoita taas hyvin. Lisää sitten vaahterasiirappi ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin vaikka puoleksi tunniksi.
Pyörittele pellille pieniä palloja, jätä riittävästi leviämisvaraa. Paista 175 ° n. 15 min.

Pikkuleivistä tulee ihanan rapeita ja ne maistuvat aivan kinuskille. Minä laitoin melko isoja palleroita pellille ja niinpä pikkuleivistä tulikin melko kookkaita. Vaahterasiirappi tekee taikinasta melko löysää ja siitä syystä pikkuleivät myös leviävätkin enemmän. Alkuperäisessä ohjeessani käytän sekä fariinisokeria että tavallista sokeria. Ajattelin että jätän tästä ohjeesta pois fariinisokerin ja käytän pelkästään tavallista sokeria. Halusin testata kuinka paljon makua vaahterasiirappi antaa pikkuleiville. Täytyy kyllä sanoa, että niin herkullisilta maistuvat. Kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti