torstai 14. syyskuuta 2017

Kuorrutettua taatelikakkua


Taatelikakku on yksi suosituimmista kuivakakuista. Itse en ole koskaan oikein ollut taatelikakun ystävä. Syytä en tiedä, vaikka olenkin kovasti makean perään, valitettavasti.
Löysin siis kaapista tuoreita taateleita paketillisen ja koska mieheni ei ollut innostunut tällä kertaa syömään niitä sellaisenaan, päätin leipoa niistä kakun. Samalla tuli mieleeni, että laitankin kakun päälle kuorrutteen, niin saan siihen vielä lisää makua ja kakku saattaa maistua myös minullekkin. Helpoin kuorrutus on mielestäni mokkapalojen kuorrutus. Eipä sitten muuta kuin toimeen. Ohje taatelikakkuun löytyy varmaan täältä blogistani, mutta laitan sen tähän uudelleen.

1 pkt taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit, vesi ja sokeri soseeksi. Anna seoksen vähän jäähtyä ja lisää joukkoon pehmeä voi ja munat vatkaten. Minä vatkaan ihan vain puukauhalla, ei tarvitse käyttää sähkövatkainta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennekuin kumoat sen vuoasta.
Paista 175° n. 1 tunti

Kuorrutus:
Tomusokeria
Sulatettua voita
Kahvia
Kaakaojauhetta

Jos haluat kuorruttaa koko kakun kauttaaltaan, tee kuorrutusta reilummin, mutta jos haluat vain koristella, tee vähemmän.
Tähän ohjeeseen on vähän hankala laittaa mittoja, koska se on helppo tehdä ilmankin. Ensin kulhoon tietysti tomusokeri ja kaakaojauhe. Sitten lisäät varovasti sulatettua voita ja kahvia samalla sekoittaen. Kun seos tuntuu sopivalta, kaada se kakun päälle tai käytä lusikkaa apuna. Muista, että et laita liikaa nestettä alkuun, sitä kun voi lisätä tarvittaessa. Tai jos nestettä sattuu lorahtamaan liikaa, lisää siinä tapauksessa tomusokeria.
Halutessasi voit koristella kakun vielä nonparelleilla, pähkinärouheella tai vaikka kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti