perjantai 3. marraskuuta 2017

Sieni - fetajuusto - tomaatti piiras


Tein pitkästä aikaa taas suolaista piirakkaa. Ystävämme toi meille upeita suppilovahveroita, kaapista löytyi fetajuustoa ja pieniä tomaatteja, joten ei muuta kuin piirakan tekoon. Taikinan ohje oli vanha tuttu eli tässä teille ohje uudelleen.

200 g voita
3 1/4 dl vehnäjauhoja tai voi käyttää myös sämpyläjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl vettä
1 pss perunamuusijauhetta tai valmista perunamuusia jos sattuu olemaan valmiina

Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön tai lämmitä mikrossa hetki. Mittaa jauhojen joukkoon leivinjauhe. Lisää jauho/leivinjauheseos ja muusijauhe voin joukkoon, hyvin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Levitä taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Käsittele sienet, jos on ryöpättäviä sieniä niin, ryöppää ne ennen piirakan päälle laittamista, paloittele tai murenna fetajuusto ja pilko pienet tomaatit. Ota pohja jääkaapista ja laita täytteet mielesi mukaisessa järjestyksessä pohjan päälle. Minä laitoin ensin sienet, sitten fetajuuston ja viimeksi pienet tomaatin puolikkaat.

Täytteen päälle vielä neste, jonka sekoitin kulhossa eli
4 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
Kaada neste piirakan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta haluamasi määrä kaiken päälle.
Paista piirakkaa 200°  n. 40 minuuttia (uunista riippuen). Kurkkaa välillä uuniin, ettei pinta pääse palamaan.
Piirakasta tuli todella maukasta ja sitä voi nauttia vaikka raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti