torstai 3. syyskuuta 2020

Voileipäkakkuja

Tein kesällä ystäville tilauksesta kaksi voileipäkakkua. Toiveena oli kinkkukakku ja kalakakku. Kinkkukakkuun laitoin täytteeksi hyvää palvikinkkua, kurkkusalaattia ja majoneesia, kermaviilillä kevennettynä. Kostutin kakun lihaliemellä. Kuorrutin kakun ruohosipuli tuorejuustolla. Koristelu on jokaisen omassa kädessä eli mitä mieleen tulee. Kun päällä on jotakin mistä vieraat tietävät heti mitä kakku sisältää, niin ei tarvitse sitä erikseen esitellä. Tähän kakkuun laitoin koristeeksi kinkkua, salaatinlehtiä, kurkkua ja tomaattia. 



 Toinen voileipäkakku ystäville samoihin juhliin oli kalakakku.Kostutin kakun kalaliemellä. Täytteenä oli itse savustamaani lohta, tilliä, majoneesia, jonka taas kevensin kermaviilillä. Kuorrutin kakun katkarapu tuorejuustolla. Koristeeksi laitoin kylmäsavulohta, tomaatteja, salaatinlehtiä, leipäjuustoa ja runsaasti tilliä. Kalakakku on ehdoton suosikkini ja jos näitä kahta voileipäkakkua on juhlissa tarjolla, otan ehdottomasti aina kalakakkua. Voileipäkakku on edelleen kahvipöydän kunkku ja siitä syö monta vierasta, riippuen toki kakun koosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti