tiistai 18. toukokuuta 2021

Äitienpäiväksi mansikkakakkua


Äitienpäivät on taas juhlittu ja minä sain viettää sen lasteni kanssa täällä meillä. Olen tehnyt aina täytekakun siksi päiväksi. Omaa äitiäni kävin muistamassa hänen haudallaan, koska hän poistui kolme vuotta sitten keskuudestamme. Omaa äitiä ikävöi aina. Monet äitienpäivät olen onneksi saanut äidin kanssa viettää, koska hän sai elää kunniakkaat 91 vuotta. Äitini oli itsekkin kova leipomaan ja teki myös aivan ihania täytekakkuja ja äitienpäiväksi tehty kakku oli aina mansikkakakku. Tänä äitienpäivä tein minäkin mansikkakermakakun. Nautimme sitä jälkiruoaksi kahvin kera.




 Täytteenä kakussa oli mansikkamousse ja tuoreita mansikoita ja päällä kermavaahtoa ja mansikoita. Kakun sivuille laitoin punaiseksi värjättyä kermavaahtoa vähän elävöittämään valkoista kermaa. Mansikkakakku on yleensä kaikkien suosikki, vaikka onhan toki ihmisiä, jotka ovat mansikoille allergisia ja siitä syystä eivät tietysti voi niitä syödä. Nämä käyttämäni mansikat olivat espanjasta tuotuja, eivätkä tietysti ole niin makeita kuin kotimaiset. Mutta sitten kun kotimaiset mansikat ovat kypsiä, niin saa taas herkutella ihanilla makeilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti