perjantai 18. maaliskuuta 2016

Suklaakakkua ja omena-piimäkakkua


Olin viikko sitten eräillä naisten messuilla myymässä leivonnaisiani. Tein sinne tietysti monenlaisia tuotteita. Tässä esittelyssä ensimmäisenä kuivakakkuja, suklaa - ja omena-piimäkakku.
Suklaakakun ohjeen nappasin jostakin netin ihmeellisestä maailmasta ja sivustoa en tietenkään muista. Pitää laittaa seuraavalla kerralla osoite ylös, mistä ohjeen löydän. Tässä suklaakakun ohje. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja siitä tuli kolme 1, 2 litran kokoista vuokaa täyteen.

200 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
2 rkl maitoa
100 g tummaa suklaata

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat ja vaahdota. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon. Lisää rouhittu suklaa ja kermaviili-maitoseos.
Paista 175° n. 1 tunti
Suklaakakku on minun suosikkini kuivakakuista. Kotiinkin  sentään jäi kumpaakin kakkua yksi ja suklaakakku onkin jo syöty ja todella hyvää oli. Kokeilkaa ihmeessä.


Toiset kakut olivat omena-piimäkakkuja. Niitäkin tein kuusi kappaletta, niinkuin suklaakakkujakin. Taikinan tein taas kaksinkertaisena että sain kolme 1,2 litran vuokaan tehtyä kerralla. Ohje tulee tässä.

5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kanelia
2 tl soodaa
200 g sulatettua voita
1 dl omenasosetta
2 dl piimää

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu voi, omenasose ja piimä.
Paista kakut 175° n. 50-60 min.
Tämä kakku on yksi nopeimmista valmistaa, koska ei tarvitse kaivella vatkaimia esille. Omenasose sopii kakkuun erittäin hyvin. Sillä saa kakkuun ihanan kosteuden ja kanelihan sopii aina omenan pariksi. Kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti