maanantai 13. kesäkuuta 2016

Erilaisia mansikkakakkuja arkistojen kätköistä


Kohta alkaa taas mansikkakausi ja mansikkakakkuja tehdään oikein urakalla. Minä teen tulevaksi viikonlopuksi kummipojan rippijuhliin mansikkakakkuja. Muistelin, että olen tässä vuosien varrella tehnyt monia erilaisia mansikkakakkuja ja onneksi löysin muutamia kuviakin tekeleistäni. Mansikkakakkuhan on monen suosikki. Jopa sellaiset henkilöt, jotka eivät muuten oikein täytekakuista välitä, niin mansikkakakku kelpaa aina.
Yllä olevan kakun olen tehnyt joskus tyttärelle syntymäpäiväkakuksi.
 

Jos kakun syöjiä on enemmän, kannattaa tehdä tietysti isompi kakku, että kaikille varmasti riittää. Jos oikein muistan, tein tämän kakun erään pikkupojan syntymäpäiville. Pojalle tein traktorikakun ja lisäksi toivottiin vielä mansikkakakkua. Mansikat tietysti viivasuorissa riveissä.


Tässä perinteinen koristetyylini mansikkakakuissa. Kun asettelee mansikat tuolla tavalla, se näyttää aivan kukkaselta. Kermapursotukset tai kerma ylipäätään kuuluu mielestäni mansikkakakkuihin.


Brita-kakku on yksi suosituimmista kesän kakuista. Marjoina voi käyttää ihan mitä tahansa mistä tykkää, mutta mansikka on mielestäni paras marja mitä olla voi. Tässä kakussa on täytteenä vaniljavaahtoa ja tuoreita mansikoita ja päällä kermavaahtoa ja mansikoita tietysti.
Suussa sulavan herkullista ja vie kyllä kielen mennessään.


Jos pitää myös suklaasta, voi mansikoita dipata suklaaseen ja laittaa kakun päälle koristeeksi. Vähän erilaista mansikkakakkua ja runsaat kermapursotukset tietysti, niinkuin asiaan kuuluu.


Tähän tilauskakkuun käytin koristeeksi Lidlissä myytävää mansikka-valkosuklaata rouhittuna ja mansikoita. Näkyypä siellä karambolan viipaleetkin kurkistelevan mansikoiden lomasta.


Tähän kakkuun käytin myös mansikka-valkosuklaata ja mansikoita. Tämä kakku on nautittu äitienpäiväkahvilla oman väen kesken. Kermapursotukset ovat melko runsaanlaiset. Ehkä hieman liiankin runsaat jos minulta kysytään. No, itseppähän olen tämänkin kakun tehnyt.
Toivottavasti saitte näistä joitakin vinkkejä tuleviin mansikkakakkuihinne, kun se ihana mansikka-aika taas kohta koittaa. Nauttikaa ihanista punaisista herkuista ja muistakaa myös laittaa niitä pakastimeen talven varalle. Maistuvat talvellakin oikein herkullisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti