tiistai 13. maaliskuuta 2018

Suklaisia kuppikakkuja


Joskus on sitten äärimmäisen vaikeaa alkaa päivittää blogia. Miten sitä voikin olla niin saamaton,  vaikka ihan kiva harrastushan tämä bloggaaminen on. Nämä kuppikakkukuvat ovat odottaneet pääsyä blogiin jo melkoisen tovin.
Minua pyydettiin tekemään syntymäpäiville, seitsemänkymmentä kappaletta kuppikakkuja ja niinpä lupauduin tehtävään. Ohje on vanha tuttu, millä olen monasti tehnyt. Eli ohje on hyvin yksinkertainen ja helppo. Tällä ohjeella tulee n. 24 kpl riippuen tietysti vuoan koosta. Näihin kuppikakkuihin laitoin pienen foliovuoan, joka on huomattavasti tukevampi kuin paperiset.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl sulatettua voita
2 dl kermaa ( kevyt tai kuohu)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Näihin tuli kaakaojauhetta ja tummaa - ja valkosuklaata runsaasti. Olen laittanut usein myös mustikoita ja jättänyt luonnollisesti suklaat silloin pois. Eli muuttele "täytettä" mielesi mukaan.

Sekoita munat, sokeri, voi ja kerma kulhossa sekaisin vaikka puuhaarukalla. Sekoita kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Ei tarvi vatkata koneella. Eli helppoa siis. Taikina on todella löysää, mutta älä siitä hätkähdä, koska näin saadaan todella kostean mehukkaat kuppikakut. Paista 200° n. 15 min. uunista riippuen.

Näihin kuppikakkuihin tein tällaisen kuorrutteen

n. 70 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa ( voit käyttää myös maustettua mielesi mukaan)

Vatkaa voin joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto.
Näihin kuppikakkujen kuorrutteeseen toivottiin väriksi turkoosia, joten otin veitsen kärkeen turkoosia pastaväriä ja vedin pursotinpussin sisään neljä leveähköä raitaa.
Sen jälkeen laitoin kuorrutteen pussiin ja siten sain pursotuksesta raidallisen.
Nykyäänhän on myös sellaisia pursotinpusseja, jotka on jaettu osiin ja sillä saa erivärisiä pursotuksia yhdellä kertaa. Mielestäni tämä käyttämäni on ihan kelpo systeemi.



Koristeeksi kuppikakkuihin ripottelin vielä vaaleansinisiä ja hopeanvärisiä pehmeitä kuulia. Onneksi nämä koristekuulat ovat nykyään pehmeitä. Kun näitä aikoinaan tuli kaupppoihin myyntiin, niin ne oli kivikovia ja niitä pureskellessa oli hampaat kovilla.
Kuppikakuista saa kyllä pursotuksilla kivan näköisiä ja usein täytekakkukin juhlapöydässä saatetaan korvata kuppikakuilla. 

4 kommenttia:

  1. Se on jännä juttu, että aina kun tulee pidempi tauko bloggailuun, niin aloittaminen on taas ihan äärimmäisen vaikeeta. Vaikka tämä harrastus muuten onkin kivaa! :)
    Herkullisen näköisiä kuppikakkuja olet tehnyt! Itsekin olen katsellut kaupassa niitä uusia pursotuspusseja, mutta en ole ostanut kun tulee niin harvoin mitään pursoteltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nanne, on todellakin korkee kynnys aloittaa kirjoittaminen, jos aikaa on kulunut pidempään. Minäkään kun en jatkuvasti leivo, en kotiin enkä muille. Ehkä tässä taas saa innostusta kun alkaa aurinko paistaa ja mieli virkistyä :)

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä! :) Ja on tosiaankin huippua, että nuo kuulat nykysin on pehmeitä! Mä muistan kanssa ne hopeakuulat, jotka oli suorastaan vaarallisia hampaille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli kyllä todella hyvä uudistus, että kuulat pehmenivät ja sekin, että nyt on saatavana värillisinäkin.

      Poista