250 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
vajaa 6 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita sihdin läpi taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin lepäämään muutamaksi tunniksi. Kaulitse taikinaa ja tee mieleisen mallisiksi pikkuleiviksi. Täytteenä voi käyttää halumaansa hilloa tai muuta vastaavaa. Muista lisätä hieman jauhoja kaulinta vaiheessa. Paista 170° 6-7 min. uunista riippuen. Ole tarkkana paistamisen kanssa, ettei pikkuleivistä tule liian tummia.
Näissä pikkuleivissä on täytteenä lemoncurdia. Päällä marmoroitua sokerimassaa, eli valkoista ja keltaista yhdistämällä saa kauniin marmoripinnan.
Jouluksi tein teemaan sopivia pikkuleipiä niin väritykseltään kuin muodoiltaankin. Yllä olevan kuvan pikkuleivissä on täytteenä vadelmahillo ja päällä sokerimassaa ja kullan värisellä elintarviketussilla maalattuja tähtiä. Alakuvan pikkuleivät ovat myös joulun aikaan sopivia. Vain taivas on rajana värien ja muotojen käytössä tämän tyyppisissä pikkuleivissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti