tiistai 10. marraskuuta 2015

Appelsiini-tuorejuustokakkua


Tein kotiin viikonlopuksi appelsiini-tuorejuustokakun.
Ohje oli tietysti taas omasta päästä.

Pirkan "domino" keksejä puolitoista pakettia (paketissa siis kaksi pakettia)
sulatettua voita
Murskasin keksit blenderissä ja lisäsin voisulaa riittävästi (?) ei liikaa.
Levitin massan irtopohjavuoan pohjalle, jonka olin vuorannut leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat kakkumassan. Laita 5 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen.
2 prk (a´2.5dl) Flora vanillaa
1 rasia (180g) Pirkka appelsiinituorejuustoa
1 rasia (n.200g) maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria maun mukaan
raastettua appelsiininkuorta
appelsiinin mehua
Vaahdota vaniljakastike hyväksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot sen jälkeen, kun olet sekoittanut ne keskenään ja lisännyt tomusokerin joukkoon.
Laita kattilaan pari ruokalusikallista appelsiinimehua ja kuumenna se, lisää pehmenneet liivatelehdet joukkoon hyvin sekoittaen.
Lisää liivatemehu kakkumassan joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin vaikka seuraavaan päivään.
Koristele mielesi mukaan.



Laitoimme tyttäreni kanssa koristeeksi kakun päälle granaattiomenan "siemeniä" ja mandariinin lohkoja. En ole aiemmin käyttänytkään granaattiomenaa missään ja nytkin jäi vähän sellainen fiilis, että miltä ne oikein maistuvat. Hauskoja pureskeltavia ainakin ovat ja todella kauniita kakun päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti