Tein viime viikonlopuksi tuttavalleni, hänen tyttärensä valmistujais juhlaan, voileipäkakun. Olen vuodesta toiseen tehnyt neliskanttisia tai suorakaiteen muotoisia kakkuja, joten nyt oli vihdoinkin aika siirtyä pyöreiden voileipäkakkujen maailmaan. Miksi en ole pyöreitä aiemmin tehnyt, en tosiaankaan tiedä. Kuinka kaunis kakku siitä tuleekaan. Koska kyseessä oli gluteeniton kakku, leipä oli luonnollisesti gluteenitonta. Täytteeksi laitoin massan, joka sisälsi kinkkua, kurkkusalaattia, kermaviiliä ja hiukan mustapippuria. Kostutin kakun lihaliemellä. Kakkuhan kootaan vuokaan, jossa se saa täytettynä olla jääkaapissa jonkun aikaa.
Kakun kuorrutus on laktoosittoman ruohosipulituorejuuston ja majoneesin sekoitusta. Koristelussa käytin palvikinkkua, metwurstia, jäävuorisalaattia, pieniä tomaatteja ja silputtua ruohosipulia. Kokosin tämän kakun isoon kakkuvuokaan. Onhan se leipien laittaminen vuokaan melkoista palapeliä, mutta olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Koristeitakaan kakku ei mielestäni yhtään enempää vaadi. Teen kyllä toistekkin pyöreän voileipäkakun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti