Nyt on kovassa suosiossa eriväriset marengit. En ole aiemmin näitä vielä tehnyt ja nyt oli sitten marenkien aika. Netistä löytyy paljonkin ohjeita mutta tässä ohje jonka jostakin nappasin.
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri johon on sekoitettu vaniljasokeri, hiljalleen joukkoon. Lisää etikka. Vatkaa niin kauan, että vaahto on niin kovaa, kun kulhon käännät alassuin, ei mitään ala valumaan.
Pursota marenkivaahto pellille. Halutessasi voit lisätä hieman pastaväriä pursotinpussiin.
Kypsennä marengit uunin keskitasolla n.35 min. 125° (kiertoilmauuni n.100°)
Sammuta uuni ja anna marenkien olla uunissa vielä n.20 min uuninluukun ollessa raollaan.
Säilytä marengit kuivassa paikassa.
Marengit ovat kauniita myös koristeena erilaisten kakkujen päällä. Esimerkiksi jouluinen tuorejuustokakku saa uutta ilmettä näillä jouluisilla marengeilla.
Onpa mukavan näköisiä nuo värikkäätt marengit!
VastaaPoistaKiitos Tita. Jouluisia todellakin.
VastaaPoista