lauantai 5. maaliskuuta 2016

Donitseja kinuskikuorrutteella


Kokeilin uutta donitsi reseptiä ja niitähän on netti pullollaan. Aiemmin olen tehnyt sellaisella ohjeella, missä kaulitaan paksu levy taikinasta ja otetaan siitä pyöreitä donitseja ja laitetaan reikä keskelle ja keitetään rasvassa.  Näissä donitseissa pursotetaan taikinaa donitsipellille ja paistetaan uunissa. Ohjeen löysin Irman ihannekakku- blogista

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 dl piimää
1 kananmuna
20 g sulat. voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Toisessa kulhossa sekoita piimä, sulatettu voi ja kananmuna. Lisää nesteseos hiljalleen sekoittaen kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Voitele donitsipelti voisulalla ja pursota taikina donitsipellin muotteihin. Paista 200° n. 10 min. Taikinasta tulee n. 12 kpl.

Kinuski kuorrutus:
1 dl fariinisokeria
50g voita
60 ml kuohukermaa
2 dl tomusokeria
Laita kattilaan fariinisokeri, voi ja kuohukerma. Keitä seosta n. 1 min. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon tomusokeri ja vispaa tasaiseksi vispilällä. Vispaa kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Kuorruta donitsit ja koristele mielesi mukaan.


Donitseista tuli todella hyviä, eikä lainkaan niin rasvaisia, koska ne on paistettu uunissa eikä keitetty rasvassa. Kinuskikuorrutuskin oli todella nopea valmistaa. Yleensä olen keittänyt kinuskia iät ja ajat,  mutta nyt hommasta suoriutui todella nopeasti. Kinuskia kannattaa alkaa valmistaa heti kun on laittanut pellin uuniin, koska donitsit paistuvat niin nopeasti. Kaadoin valmiin kinuskin syvään lautaseen ja pyöräytin donitseja kinuskissa. Kaapista löytyi pussin pohjalta nonparelleja jotka laitoin vielä koristeeksi. Koristelussa voikin sitten käyttää mielikuvistusta. 
Ensi viikolla aloitankin varsinaisen leivonta urakan. Stormissa, täällä Sastamalassa järjestetään Naistenmessut perjantaina 11 päivä klo 18-21. Minua pyydettiin messuille myymään leipomuksiani ja menenkin sinne ihan mielelläni. Tällaisia donitsejakin myyntipöydästäni silloin löytyy, sekä saaristolaisleipää, bostonpullia, muffineita, gluteenittomia pikkuleipiä ym.ym. Ihana taas päästä leipomaan.

2 kommenttia:

  1. Hienoja ovat! Onko sulla mini-vai normidonitsipelti? Mulla on mini ja ovat tosi söpöjä. Mistä olet peltisi ostanut, onko saatavana Vammalasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei nämä donitsit isoja ole mutta ei kyllä minejäkään. Saimme Koko Suomi leipoo kilpailusta sellaisen 6 donitsin pellin ja Nokian Löytötavaratalosta ostin sitten 12 kpl pellin. Vammalasta en ole mistään löytänyt, valitettavasti.

      Poista