torstai 8. syyskuuta 2016

Lusikkaleipiä lemoncurd täytteellä


Taas on ollut luvattoman pitkä paussi bloggaamisessa. Tosin ei kai sitä nyt jatkuvasti viitsi leipoakaan. Tein kyllä alkuviikolla saaristolaisleipää ja kaljamäskisämpylöitä, mutta niistä on tullut laitettua kuvia jo aiemmin. Mutta näitä lusikkaleipiä en ole tehnyt pitkään aikaan, joten nyt oli niiden aika. Vaikka näiden tekeminen on sellaista näpertämistä, niin se kyllä kannattaa, sillä nämä ovat niin taivaallisen hyviä.

Laitanpa tähän ohjeenkin niin saatte kokeilla.

200g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta.

Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri  keskenään. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada jäähtynyt voisula sokerin päälle. Vatkaa puuhaarukalla niin kauan, että seos vaalenee. Sekoita kuivat aineet joukkoon.
Ota mahdollisimman syväpesäinen pikkulusikka ja laita taikinaa lusikkaan, painele taikinaa lusikkaan tiukasti ja liu´uta pikkuleipä varovasti pellille. Paista pikkuleivät 200° n. 8-10 min. uunista riippuen.
Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, laita pikkuleipien väliin haluaamaasi hilloa. Minä kokeilin ensimmäistä kertaa lemoncurdia ja se olikin näiden makeiden pikkuleipien parina todella hyvää. Kun olet laittanut hilloa kaikkien pikkuleipien väliin kierittele ne sokerissa. Ovat ihanan suussasulavia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti