keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäiseksi pullaa


Pitkästä aikaa taas jotakin kirjoitettavaa tännekkin. Maaliskuu hukkui jonnekkin. Meillä oli vatsatautia, tosin minä en saanut sitä, mutta mies kyllä. Leipomiset on siis jäänyt minimiin. Eilen sain leivottua sentään pääsiäiseksi pullaa. Taikina taas perussettiä ja mahdollisimman löysäksi jätettynä,  niinkuin yleensä.


Tein näihin ihaniin kierrepulliin täytteen vaniljakreemijauheesta ja vedestä. Värjäsin sitä hieman keltaisella pastavärillä. Muffinipellille laitoin paperivuokia, koska pelkäsin, että täyte valuu pullien sisältä pois. Suihkautin jokaiseen paperivuokaan hieman vuokaspräytä, ettei paperi jää pullaan kiinni. Kiersin taikinan rullalle ja leikkasin paloja vuokiin. Hyvä voitelu kananmunalla ja uuniin. Kun pullat olivat jäähtyneet tein tomusokerista, vedestä ja keltaisesta pastaväristä kuorrutteen.
Maistuivat muuten taivaallisen hyviltä.


Lopusta taikinasta tein kanelikierrepullia. Tällä tyylillä tulee tehtyä useinkin. Kaulitsen levyn, johon laitan runsaasti voita, kanelia ja vaniljasokeria. Sitten leikkaan taikina pyörällä suikaleita, jotka laitan kaksinkerroin ja rullaan molemmista päistä ja sitten pyöräytän pullaksi. Kanelipullat ovat yleensä kaikkien suosikkeja.

Pullat olen asetellut tarjolle vanhalle Kastehelmi lautaselle.

1 kommentti: