maanantai 31. heinäkuuta 2017

Ristiäiskakkua pienelle pojalle


Viime viikonloppu oli kakkujen täyteinen viikonloppu. Lauantaille oli menossa kaksi kakkua tuttavaperheelle, heidän nuorimman poikansa kastejuhlaan, 30 hengen sokerimassakakku. Toinen kakku oli heidän vanhemman poikansa 4 vuotis syntymäpäiväkakku, jonka esittelen myöhemmin.
Palataan tähän ristiäiskakkuun. Eli kakku oli siis 30 hengelle. Kakkupohjaan laitoin kymmenen isoa kananmunaa.


Täytteenä oli vaniljamoussea ja mansikoita. Kostutin kakun laktoosittomalla vaniljamaidolla. Päällystin kakun valkoisella sokerimassalla. Kakku näyttää muuten kuvassa aivan vinolta, mutta sitä se ei kyllä ollut, onneksi.  Oliskohan allekirjoittaneen kuvaustaidoissa vähän parantamisen varaa.


Koristeeksi kakkuun pyydettiin niminopat ja itse sain päättää mitä muita koristeita kakun päälle tekisin. Vaalensin sinistä sokerimassaa valkoisella massalla ja tein kolmea eri kokoista kukkaa,  samalla mallilla kylläkin. Vihreät lehdet antoivat mielestäni mukavan lisän kakun koristeluun. Lapsen äiti halusi kakun päälle koristeeksi myös vauvakoristeen, jonka hän olikin hankkinut paikallisesta leipomosta. Pitäneekin pikimmiten tilata itsellenikin sellainen muotti, että voin myös vauvakoristeita tehdä. Niitä kun ei ainakaan minun taidollani, ilman muottia tehdä.


Kukat kakun päällä oli kyllä mielestäni kauniit ja väritoivomushan koristeille oli sininen. Laitoin vielä kukkien keskelle vaaleansinisen pehmeän helmen ja hiukan myös kimallejauhetta.
Ristiäiskakut ovat niin herkkiä ja kauniita. Onhan kastetilaisuus ensimmäinen juhla ihmisellä ja vieläpä hyvin herkkä sellainen. Onkohan lapsi saanut nimensä yhden todella suositun artistin mukaan? Pitääköhän lapsen äiti kyseisestä artistista?  Täytyykin häneltä joskus sitä kysäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti