maanantai 19. huhtikuuta 2021

Suklainen joulukakkuOlen täysin unohtanut laittaa kuvan jouluksi tekemästäni kakusta. Vietimme joulun mieheni kanssa Helsingissä tyttäreni luona. Olin valmistanut perinteisiä joululaatikoita ja muita herkkuja viemisiksi, ettei tyttäreni tarvinnut kaikkia itse valmistaa. Jokaisella on jouluna tiettyjä ruokia mitä haluaa syödä, niin tietysti meilläkin. 
Kahvipöytään halusin tehdä suklaisen kakun, joka saa olla överi makea ja koristeltuna kaikella herkullisella.

 Kakun pohja oli tehty perinteisellä mokkapalojen reseptillä. Täytteenä oli Valion suklaakermaa  vaahdotettuna ja pursotettuna.  Päällä oli Valion kinuskikermaa myös vaahdotettuna ja pursotettuna.  Koristeeksi laitoin lohkotun viikunan, pieniä vaahtokarkkeja ja lakritsi-suklaa karamellejä. 

Tuntuu hassulta laittaa jouluisesta kakusta kuvaa näin kesän kynnyksellä, mutta haluan tästä kakusta muiston tänne blogiin. Muutenkin joulu oli meille erilainen kuin koskaan aiemmin. Olimme joutuneet luopumaan rakkaasta koirastamme Jassesta joulun alla, joten oli senkin takia parempi viettää joulu muualla kuin kotona. Mikä olisikaan ollut parempi paikka kuin tyttäreni ihanassa uudessa kodissa. Nautimme suunnattomasti yhdessäolosta, vaikka rakasta Jassea olikin kova ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti