maanantai 19. heinäkuuta 2021

Voileipäkakkuja juhlapöytään


Koneelle oli jäänyt kuvia voileipäkakuista, joita en ollut vielä esitellyt täällä blogissa. Tähän aikaan vuodesta on paljon rippijuhlia, joihin mietitään tarjottavaa. "Voileipäkakku on juhlapöydän kunkku" on joskus sanottu ja se taitaa kyllä vielä tänäkin päivänä pitää paikkaansa. Voileipäkakusta riittää monelle tarjottavaa ja se on todellakin näyttävä tarjottava.
Yllä olevassa kuvassa on kyseessä kinkkukakku, jonka tein pitkästä aikaa pyöreäksi ja leipänä käytin gluteenitonta leipää, mikä oli toiveena. Käytin täytteeseen kinkkua, kurkkusalaattia ja kermaviiliä. Päällä ruohosipulituorejuusto/majoneesi seosta. Koristeissa pitää mielestäni aina näkyä onko kyseessä kinkku vai kalakakku, niin silloin vieraiden on helppo tehdä valintansa. 

Tässä yllä olevassa kakussa on samat täytteet kuin tuossa pyöreässä gluteenittomassa kakussa. Suorakaiteen muotoinen kakku on helpompi tehdä kuin pyöreä. Pyöreän mallisen kakun teko on melkoista palapelin rakentamista. Teen pyöreän kakun aina kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, mikä hiukan helpottaa leivän siivujen asettelua. Oma suosikkini voileipäkakuista on ehdottomasti lohikakku. Tämän kakun täytteeseen käytin itse savustamaani lohta sekä kermaviili/majoneesi seosta ja paljon tilliä. Päälle tietysti lohta ja tilliä. Lohikakku on yleensä se suosituin voileipäkakku ja kyllä se onkin hyvää, ainakin minun mielestäni. Kostutan voileipäkakut joko lihaliemellä tai kalaliemellä, riippuen kummasta kakusta on kyse. Kun suunnittelette juhliin tarjottavaa, niin kannattaa muistaa voileipäkakut. Onneksi ne ovat taas saaneet koristaa monia juhlapöytiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti