sunnuntai 11. helmikuuta 2024

RIIKA, LATVIA 21. - 25. 7. 2022

Pitkästä aikaa taas täällä blogissakin tapahtuu jotakin. Myönnän, että olen ollut todella saamaton kirjoitusten ja kuvien laittamisen kanssa. Matkakuumekroonikkona laitan nyt pari matkakertomusta. Ensimmäisenä mieheni ja minun pieni lomamatka Latvian Riikaan. 

   

Kaupunki on todella kaunis vanhoine rakennuksineen ja myös suosittu lomakohde joko pitemmälle tai  muutaman yön kestävälle matkalle. Vanha kaupunki on kaunis ja siellä turistit kyllä viihtyvät. Sieltä löytyy paljon hyviä ravintoloita ja hotelleja sekä viihtyisiä kahviloita.


                        Yksi ruokakuvahan vähintään pitää  reissussa ottaa.

                         Tämä ruoka taidettiin kyllä nauttia hotellimme ravintolassa.     

 Mukulakiviset kadut olivat melko haasteellisia kulkea, mutta tietysti ne sopivat ympäristöön, missä katuja ympäröivät upeat vanhat rakennukset. Nautin aina todella paljon kaikista vanhojen talojen katselemisesta. Silloin on arkkitehtuuri ollut kohdillaan. Se vanhojen talojen kauneus on sanoin kuvaamatonta.

Tässä näkymä hotellihuoneemme ikkunasta. Ei hassumpi maisema. Hotellikin oli hyvä. Tosin sijainti olisi voinut kyllä olla parempi. Riika oli meille molemmille mieheni kanssa uusi tuttavuus, joten en aivan ollut "kartalla" hotellia valitessani. Kuvassa näkyvä pitkä silta oli ylitettävä, että pääsi vanhan kaupungin puolelle. Matka kävellen sillan kautta oli melko haastava, koska se oli kapea ja polkupyöräilijät ajoivat siinä tuhatta ja sataa, kävelijöiden hihaa hipoen. 

Jos vielä joskus Riikaan menemme, osaan kyllä etsiä hotellin vanhan kaupungin puolelta.Matka oli kaikin tavoin oikein mukava ja rentouttava. Nautimme hyvästä ruoasta hyvien juomien kera ja tietysti toistemme seurasta. Suosittelen kyllä Latvian Riikaa muutaman yön matkalle. Lensimme Air Balticin lennoilla ja kaikki sujui oikein sujuvasti. Koska mieheni on sokea, saimme todella huippu palvelua kun pääsimme Riikan kentälle. Siellä oli meitä vastassa kaksi nuorta naisvirkailijaa ja he ohjasivat meidät terminaaliin, meille tarkoitetulla kuljetuksella ja odottivat kanssamme matkatavaroitamme ja meille valmiiksi tilattua hotellikuljetusta. Air Balticilla siis huomioidaan erittäin hyvin vammaiset matkustajat. Siitä kiitos heille.

Menkää ihmeessä tutustumaan Latvian Riikaan ja kesähän on tietysti parasta matkustusaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti