keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Porkkanasämpylöitä ja herkkupikkuleipiä


 Tänään oli taas leivontapäivä. Oli se tosin myös eilenkin, kun leivoin kolme saaristolaisleipää. Nämä ovat Wilhelmiina pikkuleipiä. Niin mureita ja ihanan makuisia. Kokoakin pikkuleivillä on melkoisesti, ettei tarvitse montaa syödä tai jos nyt vielä toisen ottaisi. Näihin jää kyllä koukkuun.


Leivoin myös pitkästä aikaa porkkanasämpylöitä. Taikinaan käytin vehnäleseitä, ruisjauhoja, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja ja aika karkeaksi raastettua porkkanaa. Lisäksi tietysti myös muut tykötarpeet mitä sämpylöitten teossa tarvitaan. Niinkuin eräässä mainoksessa sanotaan, "hyviä ovat".
Kannattaa leipoa sämpylöitä, tulevat halvaksi ja ovat maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti