Leivoin tänään kaksi suklaakakkua. Toinen menee lahjaksi ja toinen jää kotiin joulukakuksi.
Tässä ohje: 3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoa
3/4 dl maitoa
n. 2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet lisätään maidon kanssa seokseen. Jäähdytetty sulatettu voi ja suklaarouheet varovasti sekoittaen joukkoon. Ohjeesta tulee yksi kakku. Paistetaan 200° n. 45 min.
Sulatin koristeluun valkosuklaata ja tein tyllaa apuna käyttäen marsipaanista pieniä tähtiä. Lahjaksi menevään kakkuun lisäsin tähtien päälle vielä punaista helmiäisjauhetta.
Tässä kuvassa ei tähtiä ole vielä koristeltu helmiäisjauheella. Näin kauniita tähtiä saa tähtityllalla.
Alimmainen kakku on taatelikakku. Näitäkin tein kaksi. Toisen olin jo pakannut, koska sekin menee lahjaksi. Leivon joka joulu taatelikakun kotiin, koska mieheni pitää siitä erityisesti. Itse en ole maustekakun ja taatelikakun ystävä. Suklaakakku on mielestäni yksi parhaista.Tuo suklaakakun ohje on alunperin tiikerikakun ohje, mutta muokkasin siitä suklaakakun ohjeen. Ohjeita voi aina vähän soveltaa mielensä mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti