maanantai 27. toukokuuta 2013

Valkosuklaakuorrutus yritelmä


 Tein tänään täytekakun Ritvanpäivä kahville. Tarkoitus oli tehdä valkosuklaa kuorrutteinen kakku. Minä kun olen sellainen suklaafani. No, se ei ihan mennytkään käsikirjoituksen mukaan. Tummalla suklaalla olen kuorruttanut kakkuja useasti, mutta en aiemmin valkosuklaalla. Lämmitin kuohukermaa ja pilkoin sekaan valkosuklaata ja sekoittelin niin kauan että suklaa suli. Kun kaadoin seoksen kakun päälle, se vaan valui reunoille. Eli ei ihan mennyt putkeen tuo kuorrutushomma.


 Ajattelin että jollakin tavalla pitää yrittää tuota näköä parantaa, niinpä tein tummasta suklaasta koristeita ja pursottelimpa suklaata vielä kakun päällekin. Sivukoristeet onnistui harvinaisen hyvin. Ilmeisesti valkosuklaan joukkoon ei saakaan laittaa kermaa, vaan sulattaa se pelkästään ja valuttaa kakun päälle. Seuraavalla kerralla pitää kokeilla sillä tavalla. Josko se vaikka onnistuisi. Oppia ikä kaikki, näköjään vielä tässäkin iässä.


Kakku kyllä maistui hyvältä ja kyllähän se valkosuklaan makukin sieltä esiin tuli, vaikka sitä ei juuri silmällä kakun päällä erottanutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti