Tänään oli kaksikerroksisten leivonnaisten vuoro. Ensiksi tein ja muuten ensimmäistä kertaa ikinä, Whoopies`eitä (mitenkähän tuo sana oikein pitäisi taivutella). Ohjeen otin Kinuskikissan sivuilta. Sen verran muutin ohjetta, että käytin ruokosokerin sijasta fariinisokeria, koska kaapista ei ruokosokeria löytynyt. Hyvin toimi. Tietysti taas, kun innostuneena kokeilin uutta reseptiä, unohtui yksi aine eli vaniljasokeri. Ihme kyllä, että sitä en reseptistä lukenut, kun laitan vaniljasokeria usein sellaiseenkin taikinaan mihin sitä ei kuuluisikaan. No, seuraavalla kerralla sen sitten varmasti muistan. Ohjeessa oli erilaisia täytevaihtoehtoja. Seuraavaksi kokeilen vaahtokarkkia, mutta nyt laitoin hasselpähkinälevitettä, mangotuorejuustoa, tomusokeria ja tilkan kahvia. Näistä aineksista sekoitin massan, jonka sitten pursotin pikkuleipien väliin. Pakkasin kaikki laatikkoon ja laitoin pakasteeseen. Näitä nautimme vasta äitienpäivänä, kun meillä juhlitaan myös iäkkään äitimme äitienpäivää.
Sitten oli Macarons`ien vuoro. Näitä klassikoita olen tehnyt aiemmin ainoastaan kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta onnistui todella hyvin ja toinen kerta meni täysin "pipariks". Nyt tein kaiken tarkasti, niin kuin ohjeissa neuvotaan ja kyllä ne nyt onnistuivat mielestäni oikein hyvin. Hiukan näkyy mantelipilkkuja, vaikka sihtasin mantelijauhot todella hyvin. Tuntui kyllä melkoisen krouvilta jauheelta. Mutta olkoon pilkut vain "koristeena". Väliin laitoin lemoncurdia. Se on minusta ihanan raikasta ja hyvää. Värinä käytin vihreää jauhemaista elintarvikeväriä. Luonnossa näyttävät kyllä enemmän vihreiltä. Näitäkin herkutellaan äitienpäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti