maanantai 17. helmikuuta 2014

Suklaatäytekakkua


"Pitkän" leivontapaussin jälkeen sain kuin sainkin aikaiseksi täytekakun. Ystävällämme oli eilen syntymäpäivä ja menimme kahden yhteisen ystävämme kanssa häntä onnittelemaan. Olin lupautunut tekemään kakun, jonka veimme mukanamme. Päivänsankari pitää kaikenlaisista täytekakuista, joten sain siis itse päättää minkälaisen teen. Minä, joka olen perso suklaalle, käytin tässä vähän omankäden oikeutta ja tein suklaakakun. Koska pääsin sitä itsekkin nauttimaan,  niin oli kyllä oma lehmä ojassa.
Minun on jo pitkään tehnyt mieli oikein suklaista kakkua, mutta koska olen vielä toipilaana niskaleikkauksesta, en ole vielä mitään leipomuksia tehnyt. Nyt olikin oiva tilaisuus, tehdä myös itselle mieleinen leivonnainen.


Kakkupohjan tein suklaiseksi, tosin käytin siihen vain kaakaojauhetta. Täytteenä oli vaahdotettua kermaa, johon lisäsin suklaavanukasta. Kostutin kakun vaniljamaidolla runsaasti, mieheni pyynnöstä. Onhan se totta, että liian kuiva täytekakku ei kyllä maistu millekkään.
Kun suklaalinjalla pysyttelin, niin luonnollisesti kuorrutin kakun myös suklaalla. Lämmitin kuohukerman ja lisäsin siihen tummaa suklaata ja pienen nokareen voita kirkastamaan kuorrutetta. Levitin suklaata myös kakun reunoille. 


Koristelussa menin helpoimman kautta eli rouhin karkeaksi rouheeksi tummaa suklaata, valkosuklaata sekä Pandan kinuski-murusuklaata. Karkean rouheen heittelin kakun päälle sekä reunoille. Siinä se koristelu sitten olikin. Ulkonäkö ei tietenkään ole konditoriatasoa, mutta täytyy kyllä sanoa, että maku oli taivaallinen. Meitä istui kahvipöydässä yhdeksän henkeä ja kakusta ei sitten paljon jäljelle jäänytkään. Suurin kiitos tekijälle onkin mielestäni se, kun kakku tekee hyvin kauppansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti