maanantai 24. helmikuuta 2014

Appelsiini-valkosuklaamuffinit


Tein eilen appelsiini-valkosuklaamuffineita. Perusohjeena oli vanha tuttu ohje, jota aina vain muokkailen maun mukaan. Tällä kertaa laitoin taikinan joukkoon rouhittua valkosuklaata, appelsiinin kuorta raastettuna ja myös appelsiinin mehua. Muffinit tein silikonisiin sydän muotteihin, jotka olivat kokeilussa ensimmäistä kertaa. Muotit ovat melko pieniä, eikä sydämen muoto tullut oikein esille, varsinkaan pursotusten alta.


Pursotuskreemi on tehty vatkaamalla pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Voi-sokerivaahtoon lisäsin maustamatonta tuorejuustoa, vaniljasokeria, raastettua appelsiinin kuorta ja appelsiinin mehua.  Lisäsin seokseen vielä hieman oranssia pastaväriä. Koristeeksi päälle vielä appelsiinin kuorta.


Pursotukset näyttää kyllä melko alkeellisilta. Yritin pursotuksella saada sydämen muotoa esille, mutta siinä onnistumatta. Nämä sydänmuffinit olisi ehkä kannattanut koristella kuorruttaen, eikä pursottaen.
Maku oli muffineissa kyllä todella hyvä, niinkuin kuorrutteessakin. Ihanasti tuli appelsiinin maku esille. Ystävämme kehuista päätellen, saan tehdä näitä toistekkin, tosin taidan käyttää seuraavalla kerralla kyllä aivan tavallisia muffini vuokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti