lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kukkaloistoa


Näin aurinkoisena päivänä, ajattelin kirjoittaa vähän kukkivista kukista, mitä meiltä löytyy. Pidän siitä, että meidän keittiön pöydällä on aina kukkia. Yleensä siinä on joku kukkiva ruukkukukka tai sitten leikkokukkia maljakossa. Viimeinen hankinta keittiön pöydälle, oli tämä ruukkukrysanteemi. Ihastuin totaalisesti tuohon väriin. Kukat ovat valkoisia, joissa on myös hentoa limenvihreää. Se on todella kaunis ja raikas väri. Toivottavasti tämä kukka kestää pitkään. Joskus ruukkukrysanteemissa on se vika, että kukat kuivuvat jo ennen kun ne ehtivät kunnolla aukeamaan, kastelusta huolimatta. Edullisiahan nämä kukat ovat, mutta olisihan se mukavaa, kun niitä saisi ihailla mahdollisimman pitkään.


Seuraava kukkahankinta oli tämä aivan ihana calla. Paikalliseen markettiin oli tullut paljon erilaisia ruukkukukkia ja olivat vielä todella edullisiakin. Calloja oli saatavana kahta eri väriä, tätä valkoista ja sitten oli violetteja. Tämä valkoinen oli mielestäni aivan tajuttoman kaunis. Nyt se on saanut uuden kodin meiltä. Toivottavasti tämäkin kestää pitkään. 


Sitten on vielä tämä vuosia, vuosia vanha kaktus, mikä meiltä löytyy. Tämä on siis ollut meillä niin kauan, että en edes muista koska olen sen hankkinut. Yleensä se kukkii näin keväällä, joten ilmeisesti se on "pääsiäiskaktus". Nytkin on taas monta kukkaa jo auennut. Joku viisas on joskus sanonut, että tämä kaktus kannattaisi viedä kesäksi ulos, niin se kukkii varmemmin. No, joskus olen näin tehnyt, mutta on siitäkin jo aikaa. Ilman ulos vientiäkin, olen saanut nauttia kauniista kukinnasta. Tämä on yksi niitä helppoja kasveja, mitä kannattaa hankkia.

2 kommenttia:

  1. Minulla kans on tuommoinen kaktus, sain sen enoltani joskus 5-6 vuotta sitten jouluna, kun sellaisen halusin :) Silloin jouluna siinä oli kukkia mutta sen jälkeen juurikin näin keväällä, joten itsekin sanon sitä "pääsiäiskaktukseksi" :D Nyt viikonloppuna aukesi yksi kukka, toinen on vielä nupullaan ja 7 pientä nyppua antaaa odotuttaa. Minulla se tykkää olla keittiön ikkunan ääressä. Viime kesänä vein ensimmäistä kertaa ulos, en kyllä osaa sanoa onko kukintaan vaikutusta, koska edellisessä asunnossakin tykkäsi olla keittiönikkunan ääressä ja kukki vaikkei ollutkaan ulkona/parvekkeella :)

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentista. Valoisasta "pääsiäiskaktus" ilmeisesti tykkää. Ihastellaan kukkivia kaktuksiamme ja nautitaan aurinkoisesta keväästä. Kesää kohti mennään kovaa vauhtia.

    VastaaPoista