lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kinkkupiiras


 Torstai-iltana oli kaksi ystäväämme meillä musisoimassa ja ajattelin tehdä jotakin suolaista tarjottavaa iltateelle. Kinkkupiiras on aina hyvää ja nopeaa valmistaakin. Pohjan tein taas ainesten  suhteen, näppituntumalla. Taikina sisälsi pehmeää voita, leivinjauhetta, vehnäjauhoja ja vähän vettä. Painelin taikinan vuokaan ja laitoin pohjan jääkaappiin siksi aikaa, kun aloin pilkkomaan täytteeseen tulevia aineksia.


Täyte sisälsi palvikinkkua, paprikaa ja hillosipuleita. Ennen täytteen laittamista, levitin pohjan päälle yrtti-tuorejuustoa. Lopuksi kaadoin täytteen päälle seoksen, joka sisälsi kaksi kananmunaa, 2dl ruokakermaa ja suolaa. Lopuksi vielä paljon juustoraastetta seoksen päälle.
Hillosipulia en ole aikaisemmin käyttänytkään piiraissa, mutta koska purjosipulia ei nyt sattunut kaapissa olemaan, otettiin toinen vaihtoehto käyttöön. Hillosipuli sopi todella hyvin kinkun ja paprikan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti