keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mämmimutakakkua


Viimeksi tulleessa Pirkka lehdessä oli ohje mämmimutakakusta. Tyttäreni ehdotti että tekisin pääsiäiseksi sellaisen kakun. En innostunut asiasta yhtään, vaikka tykkään mämmistä. Asiaa tarkemmin ajateltuani ja reseptiä tutkiessani, tulinkin toisiin ajatuksiin. Pitäähän sitä kokeilla, ei saa olla niin ennakkoluuloinen uusien asioiden suhteen. Niinpä laitoin tyttärelle viestiä, että tehdään sittenkin tätä mämmimutakakkua.

Tein kakun lauantaina eli emme syöneet sitä ennenkuin vasta seuraavana päivänä. Kakusta tuli melko tiivis, johtuen ehkä myös siitä, että jätin mantelijauheen pois ja käytin sen sijaan vehnäjauhoja. Maku oli loistava ja mämmin makua en oikeastaan erottanut, vaikka laitoin sitä aivan ohjeen mukaan. Kokeilla kannattaa ehdottomasti, kun mämmiä on vielä kaupassa saatavilla.

Kakun päälle tyttäreni laittoi vaniljavaahtoa, johon laitoin purkillisen sitruunarahkaa ja raastettua sitruunan kuorta ja hiukan vaniljasokeria. Vaahtoa oli niin paljon, että sitä sai vielä kakun lisukkeeksikin. Koristeeksi kakun pinnalle laitettiin suklaatäytteisiä pääsiäismunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti