tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen vietetty


Pääsiäinen on vietetty ja pääsiäisateria nautittu perheen kesken. Sain molemmat lapseni ja vävyni meille nauttimaan hyvästä ruoasta. Tykkään todella paljon laittaa juhlapyhinä perinteisiä ruokia ja kattauskin pitää silloin olla juhlava. Juhlapäivinä kaivetaan kaapista kristallitkin pöytään. Tällä kertaa kattauksen teki tyttäreni.


Lammasta kuuluu aina meillä olla pääsiäispöydässä. Paistoin uunissa reilun parin kilon paistin, johon tein itse marinaadin. Laitoin marinaadiin oliiviöljyä, valkosipuleita, punaviiniä, suolaa, oreganoa ja maustepippuria.  Paistin kanssa vadille aseteltiin vielä kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa. Liha maistui todella herkulliselta. Lisäksi tarjosin keitettyjä perunoita, pippurikastiketta, vihersalaattia ja punajuurisalaattia, tietysti hyvää viiniä unohtamatta.


Kahvipöydän kattauksessa olikin sitten vaniljavaahto-persikkarahkaa, rahkapiirakoita, mämmimutakakkua ja kakun seuraksi moussea, joka oli tehty sitruunarahkasta ja vaniljavaahdosta. Olimme kaikki niin ähkyyn itsemme syöneet, että rahkapiiraat jäivät vallan maistamatta.

Juhlapyhät onkin taas joksikin aikaa juhlittu. Alkaa taas normaalit viikot. Vielä kun alkaa ilmat oikein lämmitä ja kesä jo kurkistella nurkan takana, niin sitten on kaikki mallillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti