keskiviikko 12. elokuuta 2015

Saarenmaa, Viro 23.-.26.7.2015


Olimme Virossa, Saarenmaalla viettämässä ystäväpariskunnan 30-vuotis hääpäiväjuhlaa. Lähdimme kahdeksan hengen porukalla tila-autolla ajelemaan kohti Helsinkiä aamuyöllä, jotta ehdimme aamulaivaan joka vei meidät Tallinnaan. Sieltä ajelimme kohti Saarenmaata ja Kuressaaren kaupunkia. Ilmat olivat loistavat ja matka sujui rattoisasti mukavassa porukassa. Kuressaari on todella kaunis kaupunki ja todella siisti. Omakotitalojen pihat ovat viimeisen päälle laitettuja ja talot kauniisti maalattuja. Tämä ihanan näköinen liiketalo oli ison aukion reunalla.


Terasseja oli pienempienkin ravintoloiden ja kahviloiden ulkopuolella ja mikäpä niissä onkaan istuessa, noin upealla säällä. Kadut olivat siistejä, ei roskia missään. Kiertelimme tietysti vähän kaupoissakin ja täytyy kyllä sanoa, että Virossa on kyllä kaikki tuotteet edullisempia kuin Suomessa.


Kauniit kukkaset reunustivat terasseja. Kukkiahan Virossa myydään paljon ja niitä myös näkee joka puolella todella runsaasti.


Kävimme syömässä tässä paikassa ja ruoka oli todella hyvää. Kaikissa paikoissa missä kävimme syömässä, oli sisustus ihanan vanhanaikaista ja rustiikkista. Koska suomalaisia käy paljon Virossa lomailemassa, oli kaikissa paikoissa ruokalistat myös suomeksi. Hyvä juttu, koska tuo viron kieli ei oikein taivu, ainakaan meikäläisen suussa.


Tämä vanha mylly oli myös yksi ruokailupaikkamme. Ruoka oli sielläkin todella maittavaa. Melkoisen yllätyksen kokivat seurueemme pari jäsentä, kun he tilasivat kalaa. Kummallekkin tuotiin kokonainen, ankeriasta muistuttava kala, siis nahkoineen, päineen ja ruotoineen kaikkineen. Melkoisen hurjan näköinen annos, etten sanoisi. Minä söin villisikaa ja se maistui kyllä todella hyvältä.


Samalla viikolla kun olimme Saarenmaalla, Kuressaaren kaupungissa vietettiin oopperapäiviä, jotka kestivät viikon. Menimme tutustumaan huikean suureen vanhaan linnaan, jossa nämä oopperapäivät vietettiin. Linna oli todella valtava.


En ole koskaan nähnyt näin valtavaa vallihautaa linnan ympärillä. Se oli todella vaikuttava. Ilma vain oli silloin harmittavan sateinen, joten kiertely linnan alueella jäi hiukan vähäiseksi. Huikeaa oli ilmasta huolimatta vähän edes kierrellä ja katsella upeaa historiallista linnaa ja ympäristöä.


Matkamme Saarenmaalle oli todella rentouttava ja hauska. Iltajuhla ystäväpariskuntamme 30-vuotis hääpäivänä oli mahtava. Virolaiseen tapaan juhlaan kuuluu aina paljon hyvää ruokaa, juomaa, musiikkia ja erilaisia leikkejä. Musiikkin tuottamiseen mekin mieheni kanssa osallistuimme. Esitimme ensin kolme kappaletta juhlaväelle kahdestaan eli mieheni soitti kitaraa ja minä lauloin. Olimme järjestäneet ystäväpariskunnallemme myös pienen yllätyksen. Olin käynyt keskustelua sähköpostin välityksellä juhlissa esiintyvän Tip Malts yhtyeen jäsenen kanssa ja sopinut, että esitämme yhdessä heidän bändinsä kanssa kaksi kappaletta yllätysnumerona, juhlivalle pariskunnalle ja muulle juhlaväelle. Yllätys säilyikin ihan loppumetreille asti ja paljastui pariskunnalle silloin kun astuimme estradille. Kaikki meni hyvin ja kotiin saavuimme rentoutuneena mahtavan matkan jälkeen. Kiitos vielä kerran rakkaille ystävillemme, ihanasta juhlasta missä saimme olla mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti