lauantai 1. elokuuta 2015

Banaanikakkua hasselpähkinä-suklaa kuorrutteella


Tein pitkästä aikaa banaanikakkua. Hedelmäkorissa lojui kolme tummaa banaania, enkä sitten malttanut heittää niitä roskiin, vaan tein niistä kakun. Ohjeen löysin netistä ja sitä taas tapani mukaan muokkailin.

200g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 banaania
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää muusatut banaanit. Sekoita yhteen kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Voitele ja korppujauhota n. 1 1/2 litran kakkuvuoka. Laita taikina vuokaan.
Paista 200°  n. 35-40 min. uunista riippuen.
Kakku jää hyvin kosteaksi ja pehmeäksi. Anna kakun kunnolla jäähtyä vuoassa, ennen kumoamista.
Kuorrutin kakun hasselpähkinä-suklaa levitteellä ja päälle ripottelin "strösseleitä"
Kakku on erittäin hyvää ilman kuorrutteitakin. Kaikkia kuivakakkujahan voi kuorrutella millä ikinä haluaa ja mitä mieli tekee.
  

2 kommenttia:

  1. Nam, onpa hyvännäköinen kakku!! Itse en tällä hetkellä saa vehnäjauhoja syödä, mutta josko sitä työkavereille jotain leipoisi.... ☺

    VastaaPoista
  2. Hei Nanne, onpa harmi kun olet joutunut siirtymään gluteenittomiin. Työkaverisi ovat varmaan mielissään kun saavat nauttia tästä mehukkaasta kakusta. Kuorrutus tuossa kakussa on Lidlistä saatavaa hasselpähkinä-suklaalevitettä. Helppoa ja nopeaa :)

    VastaaPoista