sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sacher-kakkua


Vietimme naapurissa ystäväporukalla illanistujaiset, nyyttikesti periaatteella. Minulle lankesi kakun teko, yllätys, yllätys. Ajattelin, että jotain suklaista kakkua haluaisin tehdä. Olen tehnyt monenlaisia suklaakakkuja vuosien varrella, mutta en koskaan aitoa sacher-kakkua. Löysin Valion sivulta ohjeen, jonka mukaan tein tämän kakun. Suklaata kakkuun tuli yhteensä 300g, joten melko tömäkän makeesta kakusta on kysymys. Aprikoosihilloa tuli kakun väliin ja päällystettiinkin vielä aprikoosihillolla ennen suklaakuorutusta.


Minun piti alunperin tehdä sulatetusta valkosuklaasta jotain kaunista koukeroa kakun päälle. No, se ajatus meni mönkään heti alkuvaiheessa. Sulatettu valkosuklaa oli niin löysää, että sieltähän se tuli pussista ulos melkein omia aikojaan. Jotain koukeroa kuitenkin kakun päälle sain ja heitinpä sitten muutaman hopeakuulan vielä koristukseksi.
Kakku oli todella hyvää ja todellakin senverran makeaa ja tuhtia, ettei sitä ihan kauhean suurta palaa kyllä pystynyt syömään. Tulipahan makeannälkä taltutettua kertaheitolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti