keskiviikko 10. elokuuta 2016

Mustikkapullia


Pitkästä aikaa tein mustikkapullia ja mustikkapiirakkaa pullapohjaan. Piirakasta ei valitettavasti tullut otettua kuvaa ollenkaan, mutta pullat sentään muistin kuvata. Ennenhän tehtiin mustikkapiirakat aina pullapohjaan ja se on edelleen monen suosikki. Toki ihania piirakoita saa myös murupohjaan tehden.


Mutta taivaallisen hyvältä maistuivat nämä mustikkapullatkin. Keitin ensin mustikoista hilloa ja annoin hyytyä. Sitten seuraavana päivänä pullataikinan tekoon. Peruspullataikinan ohje löytyy aiemmista pullapostauksista. Tosin aivan tarkkoja mittoja en pysty ohjeessa antamaan, koska teen taikinan aina näppituntumalla ja muutaman vuosikymmenen kokemuksella. Tämä taikina maistuikin normaalia enemmän vaniljasokerilta. Sattui turahtamaan sitä taikinaan vähän normaalia enemmän :)
Mutta pullista tuli todella hyviä. Useaan otteeseen kyllä painoin nousseen pyöreän pullan päälle juomalasilla aukkoa, johon sitten laitoin mustikkahilloa ja sen jälkeen voitelin kananmunalla reunat. Valitettavasti joissakin pullissa karkasi hieman tuo hillo reunoille. No, maku on loistava ja ne kelpaa kyllä itselle ja mikseipä vieraillekkin.
Nyt kun on mustikka-aika, kannattaa tehdä kaikkia ihania leivonnaisia ja tietysti pakastaa metsän herkkuja talven varalle.

2 kommenttia:

  1. Nam! Mustikkapullat on niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne todellakin on ja tuo mustikkahillo, voi että miten hyvää. Sopii jäätelön ja puuron ja vaikka minkä kanssa.

      Poista