keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Omena-toscapiirakkaa


Taas omenapiirakkaa ja voin sanoa, että tämän parempaa en ole varmaankaan koskaan syönyt, enkä myöskään tehnyt. Sain ystävältä maistaa tätä piirakkaa ja kun intohimoinen leipoja olen, pyysin tietysti heti ohjeen itselleni. Ohjeen alkuperää en huomannut kysyä, mutta jaan sen mielelläni myös teille, jotka blogiani käytte lukemassa. Kyseessä on siis omena-toscapiirakka ja niin taivaallisen hyvää. Tässä siis ohje teille, jotka haluatte kokeilla todella maistuvaa omenapiirakkaa.

Pohja:
6 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g voisulaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina uunipellille. Raasta muutama omena karkeaksi raasteeksi ja levitä taikinan päälle. Halutessasi voit lisätä kanelia. Paista 200° n. 15 min.

Toscakuorrutus:
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl kuohukermaa
2-3 dl mantelilastuja 

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta sen aikaa kun piirakka paistuu uunissa. Levitä seos varovasti piirakan päälle ja paista 225° vielä n. 10 min.

Suosittelen todella lämpimästi tätä piirakkaa kaikille jotka pitävät sekä omenapiirakasta, että toscapiirakasta. Tässä yhdistyvät kaksi suosikkiani loistavalla tavalla. Itse jätin kanelin piirakasta pois, koska halusin, että se maistuu samalta kuin ystäväni tekemä. Toscakuorrutukseen tulevia mantelilastuja löytyi kaapista vain vajaa kaksi desiä, joten lisäsin kattilaan vielä kaurahiutaleita. Aina voi ohjeita vähän soveltaa. Kun tarkastelette tämän ohjeen ainesosia ja määriä, ne todella tuntuvat melko raskailta, mutta siinähän se idea juuri onkin. Kunnon aineilla ja määrillä saadaan aikaiseksi herkullinen ja maistuva lopputulos.



2 kommenttia:

  1. Tämä onkin kiinnostava resepti! Toscapiirakka on hyvää, joten ei voi olla muutakuin huisin hyvää kun siihen lisää omenaa! Testiin menee!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä. Aineitakin on sen verran runsaasti, että tulee kunnon paksu piirakka. Molemmat elementit niin kinuski kuin omenakin on niin herkkullisia. Herkullisia hetkiä hyvän piirakan parissa.

    VastaaPoista