lauantai 22. lokakuuta 2016

Pullaa on siinä monenlaista


Leivoin muutama päivä sitten taas pullaa. Sitä kun kummasti kuluu tuolta pakastimesta. Korvapuustipäivääkin vietettiin tässä taannoin, joten ajattelin vähän sillä teemalla lähteä liikkeelle. Tällä kertaa leipominen tuli vähän yhtäkkiä mieleen, joten katselin kaappeihin, mitä kaikkea löytäisin pullien väliin.
Jääkaapista löytyi puoli purkillista hasselpähkinä-suklaalevitettä. Sellaisella täytteellä tein ensimmäisen pellillisen. Mutta siinähän kävi sitten niin, että jonkinlainen paperivuoka olisi ollut paikallaan, koska täyte alkoi tietysti hieman valua kierrepullan sisältä. Mutta ei sentään kaikki täytteet ja näistä tulikin sitten niin herkullisen makeita suklaan makuisia pullia.


Loput pullat ajattelinkin täyttää fariinisokerilla, sillä sehän tekee pulliin niin ihanan kinuskisen maun. No, tässä kävi niinkuin usein käy ja minulla varsinkin, että fariinisokeriakin oli vain vajaa puoli pussillista. Sen käytin ja tulihan näistä pullista niin maukkaita,  että suosittelen lämpimästi fariinisokerin laittamista pullien täytteeksi.


Joten kun fariinisokeritkin tuli käytettyä loppuun, niin lopun taikinan leivoinkin sitten korvapuusteiksi, vanhalla perinteisellä tyylillä. Paljon voita, paljon kanelia ja paljon sokeria, sitten rullalle ja siitä kauniita korvapuusteja. Raesokeria vielä runsaasti päälle ja siinähän se makea pommi onkin, syömistä vaille valmiina.

Pullan leipominen on siitä mukavaa puuhaa, että voi käyttää kaapeista loppuun kaikkia pieniä eriä,  mitä on jäänyt sinne roikkumaan. Kannattaa myös vilkaista jääkaappiin, mihin usein jää purkkien pohjille erilaisia hilloja. Bostonkakkuihin esimerkiksi sopii hyvin monenlaiset hillot ja marmelaadit.
Leipominen kun ei ole välttämättä mitään resepteihin tuijottamista, vaan rentoa tekemistä ja inspiraatiota. Kaikkea kannattaa kokeilla, ei ole oikeaa eikä väärää tapaa. Nyt puhunkin tietysti pullan leipomisesta. Kakkupiperrykset onkin sitten ihan oma taiteenlajinsa. Siinä pitää vähän mietiskelläkkin joskus. Ei muuta kun kaikki leipomaan omanlaistaan herkkupullaa.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset pullat!
    Pitäiskin leipoa pitkästä aikaa pullaa!
    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Pullapäivä on aina kiva päivä :) Mukavaa viikkoa sinullekkin.

    VastaaPoista