sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Persikka-rahkapiirakka


Oikein Hyvää Pääsiäistä kaikille!

Tänä pääsiäisenä ei ole ollut oikein fiilistä mihinkään. En ole leiponutkaan kuin yhden persikka-rahkapiirakan. Yhtään pääsiäiskoristeita ei ole kotona missään ja tulppaanitkin ovat alkaneet lakastua.
Ajatukset ovat olleet omassa äidissä ja hänen voinnissaan. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin.

Mutta senverran tähän piirakkaan, että ohje on vanha ja helppo, joka löytyy blogin aiemmista piirakka postauksista.
Täytteeseen laitoin rahkaa, vaniljakastiketta ja pari kananmunaa sekä tietysti myös vaniljasokeria. Levitin seoksen taikinan päälle, jonka jälkeen siivutin persikat ja asettelin rahkan päälle.
Paistoin n. 200° ja aikahan on paistamissani leipomuksissa usein vähän outo käsite. Katson uuniin miltä leipomus näyttää ja sen mukaan otan paistoksen pois uunista.
Mutta uskoisin että 30-40 minuuttia uunista riippuen, on paisto aika.

Mutta hei, nyt on huhtikuun ensimmäinen päivä ja aurinko paistaa. Nautitaan jokaisesta päivästä mitä meillä on. 

2 kommenttia:

  1. ♥ Toivottavasti kevät ja lisääntynyt aurinko toisi voimia ja mukavia asioita. Kohti kesää mennään ja lisääntynyt valon määrä tuo lisäenergiaa, toivottavasti tuo valoa ja energiaa myös sinne teille ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne. Äitini nukkui pois toisena pääsiäispäivänä. Olkaamme onnellisia, että saimme pitää äidin näin pitkään. Hän olisi täyttänyt tulevana kesänä jo 92 vuotta. Eiköhän sitä hautajaisten jälkeen sitten pikkuhiljaa taas pääse elämän syrjästä kiinni. Aurinkoista kevättä ja kesää toivottaen :)

    VastaaPoista