keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Singapore, Gardens by the Bay 16.5.-23.5.2018 Osa 2


Palataan taas Singaporeen ja upeaan paikkaan nimeltä Gardens by the Bay.
Päätimme tyttäreni kanssa yhtenä lomapäivänämme, vierailla tässä mielettömän kauniissa paikassa.
Gardens by the Bay sijaitsee Marina Bay´ssä. Tämä uskomattoman kaunis puutarha on rakennettu vuonna 2012. Vierailijoita riittää paikassa jatkuvasti. Puutarhasta löytyy niin puita, pensaita kuin kukkiakin miljoonia.
 En ollut uskoa silmiäni, kun saavuimme Cloud-forest kasvihuoneeseen. Sana kasvihuone kuulostaa jotenkin hassulta, yhdistettynä tähän valtavan suureen, korkeaan ja viileään paikkaan. Korkeuden voi todeta valtavan korkeista palmuista ja muista puulajeista. Kaikki oli aivan käsittämättömän kaunista ja siistiä. Tuttuja kasveja ja kukkia oli paljon ja tietysti myös sellaisia mitä en ollut eläissäni nähnyt.


Tässä "kukkapaitatäti" poseeraa, onneks ei "kukkahattutäti," paikassa, mikä oli suosittu kuvauspaikka muillakin ettei vaan meillä. Pitäähän sitä ottaa aina yksi tyypillinen turistikuvakin.


Erilaisia orkidea lajikkeita oli niin paljon, että määrästä ei ole mitään tietoa. Niitä siis oli lukemattomia määriä ja kaikissa mahdollisissa väreissä. Miten kaunis voikaan kukka olla.

Patsaita oli myös vaikka kuinka paljon erilaisia. Tuli välillä ihan viidakkofiilis kun katseli näitä erikoisen näköisiä olioita, kaiken vihreyden keskellä. Tämä yllä oleva oli puusta tehty ja todellakin  taitavasti. Melkoinen taiteilija on tekijä ollut, työ on niin pikkutarkkaa ja siistiä.


Yksi kauneimpia nähtävyyksiä oli nämä vesiputoukset. Nämä putouksethan tuovat sen kaiken kosteuden ja tropiikin ja sademetsän ilmaston tähän kasvihuoneeseen ja siksi tietysti myös kasvit täällä viihtyy niin hyvin.
Tuon putouksen sisällä oli monta kerrosta ja jokaiseen pääsi hissillä tai rappusia pitkin. Oli metka tunne olla tuolla "putouksen sisällä" kun vettä virtaa alas hurjaa vauhtia ja se veden kohina oli melkoinen. Tässä taas uusi kokemus meikäläisen elämässä.


Sitten ollaan paikassa, mikä laittoi polveni tutisemaan. Kasvihuoneeseen oli rakennettu pitkä silta, joka oli todella korkealla. Olen aina kuvitellut, että kärsin ahtaan paikan kammosta, mutta eivät nuo korkeat paikatkaan ihan miellyttävimpiin paikkoihin kuulu. Maisemathan ovat aivan mielettömän upeat ja niistä aina nautin, mutta se tunne, että minulta putoaa jotakin, on sellainen, että päästä varpaisiin asti lähtee väristykset. Olen miettinyt, että mistä moinen tunne johtuu ja olen tullut siihen tulokseen, että kun muutamia vuosia sitten putosin meidän ulkorappusilta maahan mahalleni, niin sen jälkeen on tullut tällainen outo fiilis. No, uskon että meillä jokaisella on jotain fobioita, enkä ole taatusti ainoa.Tyttäreni jäi kuvaamaan maisemia ja minä puristin kaidetta ja hitaasti kävelin näköalasiltaa pitkin eteenpäin. Kiinalaiset turistit varmaan ajatteli, että täytyyköhän tuo täti taluttaa pois, kun näyttää liikkuminen niin vaivalloiselta. Taas yksi kokemus lisää. Maisemat olivat kyllä parhaat mahdolliset, vaikka en niitä jännitykseltäni niin paljon uskaltanut katsellakkaan.
Tässä olemme tyttären kanssa vesiputouksen "sisällä". Tuossahan olisi voinut ottaa vaikka pikasuihkun. Olisi ainakin virkistänyt siinä kuumuudessa.
Tässä kuvassa näkee kuinka korkealla oltiin. Aivan järkyttävän korkealla, jos minulta kysytään.


Kauniita kukkia ja upeita asetelmia oli joka puolella ja paljon. Tänne kannattaa kaikkien puutarha ihmisten mennä tutustumaan ja kiertelemään. Suosittelen lämpimästi.


Tätä siltaa pitkin pääsee alueelta pois ja sillan toisessa päässä näkyy Hotelli Marina Bay Sands. Tämä on myös yksi nähtävyys ja erikoisuus Singaporessa.


Jos olen asian oikein ymmärtänyt, korjatkaa jos olen väärässä, niin tuo kuvassa näkyvä järvi on tekojärvi. Kauniisti istuu maisemaan kaikkine syuihkulähteineen ja saarineen.

Nämä superpuut ovat uskomattomia. Korkeutta puilla on 25-50 metriä. Iltaisin puita valaistaan eri väreillä ja se on kyllä melkoinen valoshow. Koska hotellimme Ritz Carlton sijaitsee lähellä Marina Bay´tä oli iltaisin mahtava katsella hotellihuoneesta tätä upeaa esitystä. Jokainenhan ymmärtää, että nämä on tehty, eihän tällaisia nyt sentään missään oikeasti kasva, mutta ovat yksi Singaporen nähtävyyksistä nämäkin.


Loppuyhteenvetona voin sanoa, että oli kyllä mahtava kokemus kulkea ja katsella mielettömän upeita kukkia, puita, vesiputouksia ja kaikkea kaunista mitä täällä puutarhassa oli. Kyllä kannatti mennä ja kokea tämäkin. Se kontrasti mikä ulkoilman ja Cloud-forest kasvihuoneen välillä oli, on melkoinen. Ulkona paahtava helle ja kuumuus ja kasvihuoneessa melkein viileää. Suosittelen kaikille tätä paikkaa, jos vierailette Singaporessa.
Kolmannessa osassa kerron Singapore Zoosta, yhdestä maailman parhaaksi arvostellusta eläintarhasta.
Pysykää matkassa mukana ja odotelkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti