lauantai 29. joulukuuta 2018

Nessebar, Bulgaria 2. - 10.10.2018


Olimme ystävättäreni kanssa lokakuun alussa kahdeksan päivän matkalla Bulgarian Nessebarissa. Hotellimme oli Festa Panorama. Hotelli oli perus siisti ja koska meillä oli all inclusive, kuului samaan hintaan niin aamiainen, lounas kuin päivällinenkin. Täytyy kyllä sanoa, että loppulomasta alkoi kyllä ruuat maistua jo hiukan mauttomilta ja menu toistaa itseään.
Yhden kerran kävimme syömässä muualla kuin hotelllissamme ja sekin oli pizzapaikka viereisen Sunny Beachin alueella. Se olikin ainoa paikka joka oli siellä varmaankin auki. Hotellit olivat siellä jo sulkeneet ovensa talvitauolle. Mitäpä tästä opimme, kannattaa lomailla Bulgariassa jo aiemmin kuin vasta lokakuussa.

Näkymä huoneemme parvekkeelta oli kyllä hyvä. Minulle on aina tärkeää, että hotellihuoneen parvekkeelta näkyy meri ja niin hankin meille huoneen taas merinäköalalla. Eikä tuo allas aluekkaan hassummalta näytä. Vaikka altaat näyttävät houkuttelevilta, niin vesi niissä oli jäätävän kylmää. Minä kävin kerran kastamassa siellä itseni ja ystävättäreni ei kertaakaan, vaikka pidämmekin molemmat kovasti uimisesta.
Sisäallaskin hotellista löytyi ja siellä uimme kerran. Mereen emme menneet kertaakaan, koska rannat olivat täynnä meduusoita. Olen kerran Thaimaassa uinut meduusaparveen ja se kerta riitti minulle.


Nessebarin alueeseen kuuluu myös vanhakaupunki ja siellä tietysti piti käydä tutustumassa. Upea paikka se olikin ja mitä kauniita vanhoja rakennuksia siellä olikaan. Lähdimme sinne rantakatua pitkin kävellen, kun ilma oli sinä päivänä oikein mukava. Matkaa sinne kertyikin jonkun verran ja taksilla tulimme kyllä sitten takaisin hotellille, kun olimme siellä muutamia tunteja kierrelleet.


Vanhassa kaupungissa on asukkaitakin jonkun verran ja tietysti todella paljon turisteja kyttääviä kauppiaita ja kojuja, joihin huudellaan asiakkaita kaduilta. Tavaraa on tarjolla krääsästä vähän parempiinkin tuliaisiin. Vanhoja kirkkoja oli myös monta. Yhdessä kävimme sisällä asti tutustumassa ja sieltä ostinkin tyttärelleni kauniin ikonin ja itselleni pienen jääkaapin oveen laitettavan ikonin.


Tämän aukion laidalla oli mukava kahvila, minne istuimmekin huilaamaan vähäksi aikaa ja paikka olikin suosittu väkimäärästä päätellen. Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, muutenhan lomamme oli lämpötilan suhteen vähän liian viileä minulle. Minä tykkään, että on lämmintä ja aurinkoista. Miksi lähteä ulkomaille palelemaan. Huvitti kun hotellissamme asustavat kaksi suomalaista naista istuivat kaiket päivät allas-alueella toppatakit päällä. Sitä minä en aio lomamatkallani tehdä koskaan.  Lämpimään kun olen lähtenyt, niin siellä pitää myös tarjeta. Kelien suhteen paikan valinta kyllä kieltämättä harmitti. Jos ensi vuonna taas lähdemme ystävättäreni kanssa lomalle yhdessä ja todennäköisesti lähdemme, niin kohteessa pitää olla lämmin, siitä aion pitää huolen. Lokakuu on siinä mielessä hankala kuukausi, että pitää lähteä vähän kauemmaksi, että saa nauttia varmasta auringosta ja lämmöstä.


 

Matka oli muuten ihan onnistunut, mutta ainoa kurja asia oli, että ystävättäreni oli hieman kipeä jo lomalle lähtiessä. Yskä kiusasi häntä todella rajusti. Siksikin olisi ollut hyvä, jos olisi ollut lämmintä koko lomamme ajan, mutta näin ei nyt valitettavasti ollut.
Tietysti loma on aina mukava asia ja rentoutumaanhan lomalle lähdetään. Aurinkoinen sää ja helle ovat aina plussaa. Kohteen valintaan pitää vaan ensi syksynä paneutua vielä tarkemmin.
Ensi vuodelle on tietysti jo matkasuunnitelmia tehty. Keväälle on suunnitelmissa lapsuudenystäväni kanssa matka Dubaihin ja ehkä tyttäreni ja mahdollisesti vävyni kanssa, muutaman päivän matka Pariisiin. Pariisi on ollut haaveissani jo vuosia. Pariisin lentokentällä olen kerran ollut, kun olimme matkalla vuosia sitten Marokkoon ja koneen vaihto oli siellä.
Tällaisella matkailuhullulla kuin minä olen, on aina joku matkasuunnitelma menossa.

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein Onnekasta Vuotta 2019. Tehkää sitä mistä olette aina haaveilleet. Meillä kenelläkään ei ole aikaa hukattavaksi. Nautitaan jokaisesta uudesta päivästä ja uudesta mahdollisuudesta nähdä ja kokea jotakin uutta ja ihanaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti