sunnuntai 18. elokuuta 2019

Raparperi-mansikkapiirakkaa


Sain kutsun tässä taannoin ystäväni mökille päivää viettämään. Hän pyysi minua tuomaan jotakin jälkiruoaksi. Mietin, että jokin raikas piirakka olisi hyvää.
Tein omalla perusohjeellani ensin piirakkapohjan ja laitoin sen irtopohjaiseen piirakkavuokaan.
Pohjan päälle laitoin paljon raparperia ja raparperin päälle ruokosokeria. Jääkaapista löytyi kaksi purkkia sitruunajugurttia ja siihen lisäsin kaksi kananmunaa ja reilusti vaniljasokeria. Levitin jugurttimunaseoksen raparperien päälle. Paistoin piirakan n. 200 asteessa kypsäksi. Paistoaika on hieman erilainen eri uuneissa, jokainen tuntee oman uuninsa.


Ajattelin, että teen piirakasta hieman juhlavamman ja lisäsin päälle paljon tuoreita mansikoita. Nautimme piirakkaa vaniljakastikkeen kanssa ja se oli todella hyvää. Ystävänikin piti kovasti tästä raikkaasta herkusta.
Raparperi ja mansikathan sopivat todella hyvin yhteen ja tuo raikas sitruunajugurtti oli itselleni ihan ensi kerta kun sitä käytin tässä yhteydessä. Aina kannattaa kokeilla.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä, raparperi ja mansikka sopivat tosi hyvin yhteen! Tämä piirakka kuulostaa hyvältä, taidan testata.

    VastaaPoista