sunnuntai 11. elokuuta 2019

FC Barcelona pelipaitakakku


Olen jo monta vuotta tehnyt Joose pojalle syntymäpäiväkakun, hänen toiveidensa mukaan. Tänä vuonna toiveena oli jotakin jalkapalloseura FC Barcelonaan liittyvää. Vaihtoehtoina oli tietysti monenlaisia kakkuja aiheeseen liittyen, mutta päädyin pelipaitakakkuun.
Siinä tulee esille joukkueen logo, värit ja tietysti sain lisättyä siihen myös päivänsankarin nimen ja vuoden mitä hän täytti.

Kakun teon aloitin kakkulevyjen teolla. Kyseessä oli siis gluteeniton kakku.
Täytteeksi laitoin vaniljavaahtoa jonka maustoin raikkaalla Piltti-aurinkososeella ja tuoreilla mansikoilla. Kostutin kakun vaniljamaidolla.

Kaupasta löytyi juuri oikeanvärisiä sokerimassoja. Joukkueen logon valmistin jo muutamia päiviä aiemmin, koska koin sen teon hieman haastavaksi. Kun tein sitä, katsoin mallia puhelimestani FCB:n sivustolta.
Kaikki elementit sain kuin sainkin valmiiseen logoon vaikka töitä sen kanssa sai tehdäkin. On joskus kiva haastaa itseään vähän hankalampaankin tehtävään.
Ainoa asia mikä hankaloitti kakun päällystämistä oli lämmin ilma. Vähän väliä jouduin siirtämään kakun jääkaappiin kesken kaiken. Tuuletinkin pörisi vieressä. Lämpimällä ilmalla kun sokerimassa alkaa "hikoilemaan".
Mutta kunnialla tästäkin kakun teosta selvisin ja olen oikeastaan ihan tyytyväinen.
Lapsille on mukava tehdä kakkuja ja varsinkin Joose poika tietää aina mitä hän tahtoo ja siksi hänelle onkin erityisen mukavaa näitä kakkuja valmistaa. Paljon onnea vielä näin jälkikäteen Jooselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti