maanantai 1. helmikuuta 2021

Erilaisia gluteenittomia pikkuleipiä


Löysin koneelta taas useamman erilaisen pikkuleipä kuvan ja ajattelin ne teillekin laittaa nähtäväksi. Nämä kaikki ovat gluteenittomia, mutta tavallisiakin voi tietysti tehdä samalla tyylillä. Olen jo useamman vuoden tehnyt tuttavalle tällaisia pikkuleipiä. Toteuttanut ne juuri hänen väritoivomuksiensa  mukaan. Näissä kuvissa pikkuleivissä on syksyn värejä, joulun aikaan sopivia sekä nyt jo kevättäkin ajatellen ja odottaen.En edes muista koska olen viimeksi laittanut teille ohjetta näistä, mutta muistin virkistämiseksi laitan sen taas.

250 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

vajaa 6 dl gluteenittomia jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita sihdin läpi taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin lepäämään muutamaksi tunniksi. Kaulitse taikinaa ja tee mieleisen mallisiksi pikkuleiviksi. Täytteenä voi  käyttää halumaansa hilloa tai muuta vastaavaa. Muista lisätä hieman jauhoja kaulinta vaiheessa. Paista 170° 6-7 min. uunista riippuen. Ole tarkkana paistamisen kanssa, ettei pikkuleivistä tule liian tummia. 

Näissä pikkuleivissä on täytteenä lemoncurdia. Päällä marmoroitua sokerimassaa, eli valkoista ja keltaista yhdistämällä saa kauniin marmoripinnan.

Jouluksi tein teemaan sopivia pikkuleipiä niin väritykseltään kuin muodoiltaankin. Yllä olevan kuvan pikkuleivissä on täytteenä vadelmahillo ja päällä sokerimassaa ja kullan värisellä elintarviketussilla maalattuja tähtiä. Alakuvan pikkuleivät ovat myös joulun aikaan sopivia. Vain taivas on rajana värien ja muotojen käytössä tämän tyyppisissä pikkuleivissä.                                                                                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti