Sain taas extempore leivontainspiraation. Muistin että pakastimessa on viimevuotisia raparpereita. Otin pari pussillista ja keitin hillosokerin kanssa soseen. Kaapista löytyi vähäsen mantelilastuja. Keitin voin ja sokerin kanssa mantelilastuista massan. Piirakkataikina on ohjeella millä yleensä aina piirakat teen eli 150g voita, reilu desi sokeria, 1 muna, 3dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja loraus maitoa. Levitin taikinan pellille ja raparperin alle laitoin hiukan perunajauhoja. Mantelilastumassan ripottelin raparperien päälle. Vuoka tai paremminkin pelti jota käytin ei ole kovin suuri. Toki voi tehdä isompaankin, mutta tee silloin tupla määrä taikinaa.
Nautin palan piirakkaa vaniljakermajäätelön kanssa. Oli taivaallisen hyvää. Hiukan vaaleammaksi olisi piirakka saanut jäädä, mutta juutuin taas tietokoneelle blogeja lukemaan, enkä muistanut että piirakka on vielä uunissa. Mutta ei hätää, ei se nyt niin kauhean tumma ole ja maku ratkaisee nyt tässä tapauksessa, eikä ulkonäkö.
Leivoinhan minä muutakin tänään. Kolme saaristolaisleipää on myös valmiina.
Leipominen on mukavaa, suosittelen. Ihanaa ja maukasta viikonloppua kaikille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti