sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Gluteenitonta raparperi-marenki piirasta


 Veimme juhannuksena tuliaisiksi valmistamani, gluteenittoman raparperi-marenki piiraan. Käytin pohjaan 150 g vähälaktoosista ingmariinia, 1,5 dl sokeria, 1 kananmuna,  2 dl gluteenitonta jauhoseosta, 1 dl perunasosejauhetta, 1 tl leivinjauhetta. Keitin raparperista, hillosokerista, fariinisokerista ja vaniljasokerista soseen. Annoin soseen jäähtyä. Voitelin irtopohjaisen piirakkavuoan. Paistoin piirasta n. puolisen tuntia ja sillä aikaa valmistin marengin.


Pursotin marengin piiraan päälle ja laitoin vielä uuniin joksikin aikaa, että marengin pinta tulisi rapeaksi. Pakkasin siis piiraan mukaamme, kun lähdimme ajamaan reilut 80 kilometriä päämääräämme. Ainahan ne leivonnaiset hieman reissussa rähjääntyy, mutta maku oli ihan hyvä.  En ole ennen käyttänyt perunasosejauhetta kuin suolaisessa gluteenittomassa piirakassa, mutta hyvin toimi tässäkin. Vähemmän aikaa saa pitää uunissa seuraavalla kerralla, koska oli niin kovasti murenevaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti