tiistai 9. kesäkuuta 2015

Gluteeniton appelsiini-moussekakku


Tein viikonlopuksi tuttavalle myös gluteenittoman appelsiini-moussekakun. Muokkasin Valion ohjetta Suklaisesta appelsiinimoussekakusta. Ohje on kutakuinkin tällainen

Pohja:
paketti (150g) gluteenittomia keksejä
n.50g sulatettua voita

Kakkumassa:
3 prk Valion appelsiini-rahkaa
5, 5 dl kuohukermaa
n. 1 dl sokeria
6 liivatelehteä
 n. 1/2 dl appelsiinimehua

Murskaa keksit hienoksi vaikka blenderissä ja lisää joukkoon sulatettu voi. Laita keksi/voiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjalle olet laittanut leivinpaperin. Jos keksipohjan pinta tuntuu kovin rasvaiselta, ota talouspaperi ja imeytä liika rasva siihen. Kannattaa laittaa leivinpaperi kahdessa osassa vuokaan, niin saat sen sitten helposti kakun alta pois, kun asetat kakun tarjolle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet kakkumassan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi . Sekoita kulhossa appelsiini-rahka ja sokeri. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja kuumenna appelsiinimehu ja sekoita  liivatteet mehuun ja kaada se rahkan joukkoon varovasti, ohuena nauhana. Lisää rahkan joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin. Vuoraa kakkuvuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla. Kaada massa vuokaan ja tasoita.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.



Koristelin kakun raastetulla appelsiinin kuorella ja kirsikka-ananaksilla. Nämä pienet hedelmät olivat minulle (ihme kyllä) aivan uusi tuttavuus. Mietin kuumeisesti mitä laittaisin kakun päälle. Toiveena oli kotimaisia mansikoita, mutta paikallisesta marketista ei löytynyt mieleisiäni, niin vaihdoin näihin pieniin keltaisiin palleroihin. Maistoin yhden, eikä se hullummalta maistunut. Tosin olen yleensä nähnyt käytettävän näitä niin, että niihin on jätetty ne "paperiset kuoret" tai miten tätä kuorta nyt paremmin määrittelisin. No, jos olette tällaisia hedelmiä nähnyt, niin ymmärrätte varmaankin mitä tarkoitan. Kannattaa ilman muuta kokeilla tätä raikasta ja helppoa moussekakkua, joko gluteenittomana tai ihan normaalina versiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti