maanantai 1. kesäkuuta 2015

Suklainen appelsiinimoussekakku


Valio on mainostanut useissa aikakauslehdissä uutta appelsiinirahkaa ja samalla ohjetta suklaisesta appelsiinimoussekakusta. Ohje vaikutti hyvältä ja olen aina pitänyt appelsiinin mausta leivonnassa. Niinpä ohje pääsi kokeiluun. Vaikka ohje tuntuu aluksi hiukan monimuotoiselta, on se erittäin selkeä ja helppo toteuttaa. Uskoisin että ohje löytyy myös netistä, Valion sivulta.  Valitsin hieman liian suuren vuoan, seuraavan kerran kun tätä ihanaa kakkua teen, muistan ottaa pienemmän vuoan käyttöön, silloin kakusta luonnollisesti tulee myös korkeampi.


Kakun päälle tyttäreni laittoi tuoreita mansikoita ja raastettua appelsiininkuorta. Nautimme tätä kakkua kotiväen kanssa ja eilen tarjosin sitä myös naapureille. Kaikille näytti maistuvan ja kakku sai kehuja. Voin kyllä todella suositella kokeilemaan. Olen usein tehnyt erilaisia tuorejuustokakkuja, mutta tämä kakku oli vaihteeksi mukavan raikas ja kevyt, vaikka valmistukseen käytettiinkin rahkaa. Appelsiinirahka maistuu sellaisenaankin todella hyvältä. Maltoin sentään laittaa kaikki kolme purkillista kakkuun ja maistoin rahkaa vain pienen lusikallisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti