Tein tuttavalle gluteenittoman voileipäkakun. Tein kakussa käyttämäni leivätkin itse, koska leivän pitää olla myös hiivatonta. Kokeilin ensimmäistä kertaa Virtasalmen Viljatuote Oy:n tummaa gluteenitonta jauhoseosta. Leivästä tuli yhtä tummaa, kuin usein tekemästäni saaristolaisleivästä. Leivän koostumus oli pehmeää ja siivuja leikatessa se ei murentunut. Koska leipää ei voi nostattaa hiivalla, käytän nostatukseen soodaa ja nesteeksi piimää. Lisäsin taikinaan hieman myös siirappia ja tietysti myös suolaa. Paistoin leivät leipävuoassa.
Voileipäkakun täytteen tein kinkkurouheesta, kurkkusalaatista ja laktoosittomasta rahkasta. Kostutukseen käytin lihalientä. Päällystin kakun ruohosipulituorejuustolla. Koristeeksi kakun sivuille haluttiin persiljasilppua ja päälle laitoin pieniä tomaatteja, keittokinkkua ja metwurstia.
Kakusta riittää reilusti kymmenelle hengelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti