tiistai 7. heinäkuuta 2015

Brita-kakku


Viime viikonloppu meni juhliessa ja mansikkakakkua syödessä. Saimme vieraaksi perjantaina minun lapsuudenystäväni ja hänen tyttärensä, jonka syntymäpäivää juhlimme perjantai-iltana. Olin tehnyt valmiiksi ihanan Brita-kakun tuoreilla kotimaisilla mansikoilla. Mikä onkaan herkullisempaa kuin ensimmäiset kotimaiset mansikat. Brita-kakkuhan on sellainen kesäkakku, ainakin minun mielestäni. Löysin ohjeen joltakin nettisivulta.

150 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunan keltuaiset yksitellen ja vatkaa edelleen. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, jonka olet voidellut vaikka voisulalla.

Marenki: Vatkaa kananmunan valkuaisia ja lisää sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Marenki on valmista kun se on niin kiinteää, että voit kääntää kulhon alassuin eikä se lähde valumaan kulhosta. Levitä marenki taikinan päälle.

Paista kakkua n. 30 min. 175°
Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa. Tässä kakussa on täytteenä purkillinen Flora vanillaa vaahdotettuna ja purkillinen maustamatonta tuorejuustoa ja sokeria. Päällä kermavaahtoa ja paljon mansikoita, niin täytteessä kuin koristeenakin. Taivaallisen hyvää ja suussa sulavaa kakkua. Suosittelen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti